Składniki
- 400 g jogurtu greckiego
- 1 jajko
- 2 łyżki miodu
- laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- konfitura z fig
- prażone orzechy i sezam
Przepis
Jogurt mieszamy z jajkiem, miodem i wanilią.
Wlewamy do miseczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.
Zapiekamy 20 minut, do ścięcia się jogurtu i lekkiego zbrązowienia powierzchni.
Następnie nakładamy konfiturę z fig, prażony sezam i orzechy. Dodajemy owoce.
Wpis powstał przy współpracy z Piotrem Olszewskim. Instagram: @targismaku.
Autor
Nazywam się Piotr Olszewski, pochodzę z okolic Poznania, ale całe życie i studia spędziłem w Poznaniu 🙂
W dzieciństwie trenowałem tenisa ziemnego a od 12 lat pracuję jako dekorator regionalny.
Moim marzeniem na przyszłość to zamienić kuchnię w domu na małą restaurację.
Jestem zakochany we Włoszech i Izraelu. Każdy wolny czas oddałbym na podróże.
Właściciel ukochanego czarnego labradora 🙂🙂🙂