Przepis na pieczony jogurt grecki z konfiturą z fig, miodem, wanilią, orzechami i sezamem

Składniki

Przepis

Jogurt mieszamy z jajkiem, miodem i wanilią.
Wlewamy do miseczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni.
Zapiekamy 20 minut, do ścięcia się jogurtu i lekkiego zbrązowienia powierzchni.
Następnie nakładamy konfiturę z fig, prażony sezam i orzechy. Dodajemy owoce.

Wpis powstał przy współpracy z Piotrem Olszewskim. Instagram: @targismaku.

Autor

Nazywam się Piotr Olszewski, pochodzę z okolic Poznania, ale całe życie i studia spędziłem w Poznaniu 🙂
W dzieciństwie trenowałem tenisa ziemnego a od 12 lat pracuję jako dekorator regionalny.
Moim marzeniem na przyszłość to zamienić kuchnię w domu na małą restaurację.

Jestem zakochany we Włoszech i Izraelu. Każdy wolny czas oddałbym na podróże.
Właściciel ukochanego czarnego labradora 🙂🙂🙂

Dodaj komentarz