Grillowany placek piada posmarowany oliwą z oliwek, zatarem, halloumi i warzywami

Składniki

Przepis

Oliwę z oliwek łączymy z zatarem i smarujemy placki piada. 
Pomidory kroimy w kostkę i doprawiamy suszoną miętą. Kroimy halloumi, papryczkę chili, oliwki.
Na posmarowany oliwą z oliwek placek nakładamy pomidory, oliwki, halloumi, chili i czerwoną cebulę.
Wstawiamy na grilla lub do piekarnika, najlepiej z funkcją grill. 
Upieczone polewamy oliwą z oliwek i obsypujemy natką pietruszki.

Wpis powstał przy współpracy z Piotrem Olszewskim. Instagram: @targismaku.

Autor

Nazywam się Piotr Olszewski, pochodzę z okolic Poznania, ale całe życie i studia spędziłem w Poznaniu 🙂
W dzieciństwie trenowałem tenisa ziemnego a od 12 lat pracuję jako dekorator regionalny.
Moim marzeniem na przyszłość to zamienić kuchnię w domu na małą restaurację.

Jestem zakochany we Włoszech i Izraelu. Każdy wolny czas oddałbym na podróże.
Właściciel ukochanego czarnego labradora 🙂🙂🙂

Dodaj komentarz