Baklava króluje wśród wszystkich orientalnych słodyczy. Od początków w starożytnej Grecji, Persji, Imperium Osmańskim i kulturze arabskiej czerpiemy inspirację dla naszych kolekcji.
Najwyższej jakości składniki połączone ze wspaniałym smakiem i finezją
Przez wieki karawany wielbłądów i szkunery walczyły z pustyniami i falami, by przewozić przyprawy, orzechy i suszone owoce ze wschodu na zachód iz powrotem. Dzięki nim lokalne przepisy dodały bogatego „słownictwa” składników baklawy. Z tego ogromnego źródła pomysłów i smaków wybieramy własne. Pistacje, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, rodzynki, figa, granat, data, śliwka, pomarańcza, morela, jabłko, sezam, słonecznik, dynia i topnik, mastyks, woda różana, kardamon, cynamon, goździki. Tylko premia. Orzeszki ziemne? Dziękuję. Kochanie? Hojnie, tak. A świeże masło mleczne zmienia wszystko w błogość.