Nasza wyjątkowa kolekcja wydobywa najlepsze smaki współczesnej Baklavy. Można odnieść wrażenie, że tak właśnie smakowałaby ta starożytna słodycz, gdyby narodziła się właśnie dzisiaj.
Baklava jest odpowiednia dla Vegan, a zamiast oleju palmowego do produkcji wykorzystywana jest oliwa extra virgin.
Sprzedawana przez Nas baklava jest również Koszerna oraz Halal
Chrupiące ciasto filo, oliwa z oliwek extra virgin, super mleczne masło i brak oleju palmowego to największe zalety naszej baklavy.
- Produkt Halal
- Produkt Koszerny
- Produkt odpowiedni dla Vegan
- Nie zawiera oleju palmowego
- do produkcji wykorzystano oliwę extra virgin
- do produkcji wykorzystano wysokiej jakości orzechy
Nasze lekko posmarowane masłem, cienkie jak papier ciasto filo jest zręcznie zwijane ręcznie, nie za luźno - nie za ciasno, warstwa po warstwie, aby równomiernie owinąć nadzienia naszych przepisów i upewnić się, że upieką się w idealnej, aromatycznej mieszance.
W porównaniu z tradycyjnym rozkładaniem arkuszy ciasta filo na patelni wałkowanie jest o wiele bardziej delikatnym procesem. Opanowanie go wymaga czasu i wysiłku. Do mistrzowskiej produkcji 50.000 ręcznie robionych baklaw dziennie potrzebny jest z pewnością oddany zespół, taki jak nasz.
Składniki:
Baklava ze słonym karmelem 20% [mąka pszenna (gluten), cukier, glukoza, orzech laskowy, migdał, maślanka (2,7%), oliwa extra virgin (1,5%), miód, naturalny sok pomarańczowy, sól morska (0,15%), aromat, kwas (kwas cytrynowy), substancja wypełniająca (wodorowęglan sodu, difosforany disodu) substancja konserwująca (sorbinian potasu)]
Baklava czekoladowa z migdałem 20% [mąka pszenna (gluten), cukier, glukoza, migdał (11%), czekolada (8,5% - cukier, masa kakaowa, tłuszcz kakaowy, emulgator: lecytyna sojowa, aromat waniliowy), maślanka, oliwa z oliwek extra virgin (1. 5%), miód, naturalny sok pomarańczowy, sól morska (0,15%), aromat, kwas (kwas cytrynowy), substancja wypełniająca (wodorowęglan sodu, difosforany disodu) substancja konserwująca (sorbinian potasu)]
Baklava z orzechami włoskimi 20% [mąka pszenna (gluten), cukier, glukoza, orzech włoski (9,4%), maślanka, oliwa z oliwek extra virgin (1. 5%), miód naturalny sok pomarańczowy, sól morska (0,15%), aromat, kwas (kwas cytrynowy), substancja wypełniająca (wodorowęglan sodu, difosforany disodu) substancja konserwująca (sorbinian potasu)]
Baklava z pistacjami 20% [mąka pszenna (gluten), cukier, glukoza, pistacje (10%), maślanka, oliwa z oliwek extra virgin (1. 5%), miód naturalny sok pomarańczowy, sól morska (0,15%), aromat, kwas (kwas cytrynowy), substancja konserwująca (sorbinian potasu)]
Kataifi z migdałami 20% [kataifi (28%) - mąka pszenna, skrobia kukurydziana, substancja konserwująca (sorbinian potasu), lecytyna sojowa), cukier, glukoza, migdał (11%), maślanka, liwa z oliwek extra virgin (1,5), miód, naturalny sok pomarańczowy, sól, kwas (kwas cytrynowy).
zawiera: pszenicę, mleko, soję, orzechy zielone (migdały, orzechy włoskie, orzechy laskowe i pistacjowe) może zawierać: sezam, może zawierać kawałki łupiny
WARTOŚCI ODŻYWCZE | W 100g |
ENERGIA | 1698Kj/ 403KCAL |
TŁUSZCZ | 11,3g |
W TYM NASYCONE KWASY TŁUSZCZOWE | 4,6g |
WĘGLOWODANY | 66,7g |
W TYM CUKRY | 34g |
BŁONNIK | 2,4g |
BIAŁKO | 7,7g |
SÓL | 0,.22g |