Batonik baklava z migdałami i miodem 30g.
- Produkt Halal
- do produkcji wykorzystano wysokiej jakości orzechy
Tradycyjne, przemienione w kosmopolityczną słodkość, Baklawy to jedno z najstarszych słodkości na świecie.
Wszystkie nasze kolekcje czerpią inspirację z korzeni w starożytnej Grecji, Persji, Bliskim Wschodzie i regionie śródziemnomorskim.
Nasze lekko posmarowane masłem, cienkie jak papier ciasto filo jest zręcznie zwijane ręcznie, nie za luźno - nie za ciasno, warstwa po warstwie, aby równomiernie owinąć nadzienia naszych przepisów i upewnić się, że upieką się w idealnej, aromatycznej mieszance.
W porównaniu z tradycyjnym rozkładaniem arkuszy ciasta filo na patelni wałkowanie jest o wiele bardziej delikatnym procesem. Opanowanie go wymaga czasu i wysiłku. Do mistrzowskiej produkcji 50.000 ręcznie robionych baklaw dziennie potrzebny jest z pewnością oddany zespół, taki jak nasz.
SKŁADNIKI: PSZENICA (GLUTEN), CUKIER, GLUKOZA, OLEJ ROŚLINNY (OLEJ PALMOWY)
MIGDAŁY (8%), MIÓD (2%), NATURALNY SOK POMARAŃCZOWY,SÓL,, KWAS CYTRYNOWY
WODOROWĘGLAN SODU, SORBINIAN POTASU
ZAWIERA: PSZENICE, MLEKO, ORZECHY
MOŻE ZAWIERAĆ: MLEKO, SOJE, SEZAM I INNE OPRZECHY
MOŻE ZAWIERAĆ KAWAŁKI SKORUP
WARTOŚCI ODŻWYCZE W 100G PRODUKTU
ENERGIA | 1711KJ/405KCAL |
TŁUSZCZ | 8,5G |
W TYM NASYCONY | 2,2G |
WĘGLOWODANY | 74G |
W TYM CUKIER | 35G |
BŁONNIK | 2G |
BIAŁKO | 7,2G |
SÓL | 0,42G |
Pyszniutkie
Uwielbiam baklawe w takiej postaci. Mogę zabrać ją ze sobą wszędzie. Obecnie robi szał w mojej pracy.