Przysmaki rybne "North Evia" o niepowtarzalnym smaku i najwyższej jakości są eksportowane do kilku krajów.
Obecnie asortyment produktów jest rozszerzony i obejmuje różnorodne ryby wędzone lub niewędzone, takie jak sardele, sardynki, tuńczyk, makrela, śledź, owoce morza itp. konserwowane w soli morskiej lub w oleju słonecznikowym.
Kilka słów o marce "North Evia"
W 1966 roku Athanasios Filaretos założył małą firmę we wsi Asminio, w regionie North Evia w Grecji. Wybierał tam najlepsze lokalne łowiska i z niezwykłą starannością, pasją i wiedzą peklował ryby w soli morskiej, produkując swoje słynne sardele i sardynki konserwowane w soli morskiej.
Obecnie Stathis i Dimitris, jego dzieci, podążając za głęboką wiedzą i troską ojca, kontynuują produkcję tych samych produktów najwyższej jakości, nagradzanych za smak i opakowanie.
"North Evia" swój wielki sukces i sławę zawdzięcza: