Oliwy marki Critida uchodzą za najlepsze oliwy z Krety. Critida ma trzypokoleniową historię i jest produkowana w sposób, w jaki produkowano oliwę z oliwek w dawnych kreteńskich czasach, z prostej elizy oliwek. Pakowana jest w sposób czysty i naturalny, aby zachować wszystkie jej witaminy, aromat i klimat krety.
Critida S.A. jest firmą rodzinną z wieloletnim doświadczeniem i wiedzą w zakresie produkcji oliwy z oliwek extra virgin, oliwy z oliwek Critida Bio oraz pasty z oliwek.
Mówiąc o kuchni śródziemnomorskiej nie możemy zapominać o oliwie. Jest to płynne złoto pozyskane z tłoczonych oliwek. Firma Critida w opakowaniu zamknęła oliwę uzyskaną z owoców przepełnionych kreteńskim słońcem. W połączeniu z doświadczeniem czteropokolniowej rodziny oliwa Critida jest uważana za najlepszą z oliw na Krecie. Doskonała do sałatek, ale również do smażenia. Oprócz korzystnego wpływu na układ krążenia oliwa łagodzi dolegliwości pokarmowe i korzystnie wpływa na cały organizm. Bogactwo witamin i minerałów, w tym witaminy E przyczynia się do spowolnienia procesów starzenia. Firma uzyskała certyfikaty potwierdzające wytwarzanie oliwy wg najwyższych standardów, w sposób ekologiczny bez stosowania nawozów. Wielopokoleniowa wiedza i zaangażowanie serca do pracy owocuje licznymi nagrodami. W 2019r. w Jerozolimie firma otrzymała nagrodę Grand Prestige Gold za wysokiej jakości oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia. W ofercie firmy Crtitida S.A. znajdziemy oliwę z oliwek extra virgin, oliwę z oliwek Bio oraz pasty z oliwek.