Drobno mielona słodka papryka Florina, suszona za pomocą naturalnej energii geotermalnej.
Papryka to świetnym niskokaloryczny wybór, jest również dobrym źródłem błonnika,
kwasu foliowego, witaminy K, manganu oraz bogata w witaminy C, B6 i E
Przyprawy “Dodaj Smaku” to idealny dodatek do kuchni, są to przyprawy naturalne i bardzo aromatyczne.
Odpowiednie dla wegan, nie zawierają również cukru i glutenu.
Składniki: suszona słodka papryka Florina
Wartości odżywcze w 100 g produktu: Energia 1315 kJ/ 314 kcal, Tłuszcz 3 g w tym nasycone 0,4 g, Węglowodany 68 g w tym cukry 40,8 g,
Błonnik 21,3 g, Sól 0 g.
Firma Geothermiki Hellas używa energii geotermalenej do suszenia swoich produktów. Powietrze jest podgrzewane do temperatury 55-58°C przez płyny geotermalne (z odwiertu o głębokości 300 metrów).
Metoda ta, dzięki swoim szczególnym właściwościom termodynamicznym:
-pozwala uniknąć szoku termicznego, który wpływa na strukturę komórkową suszonego produktu
-zachowuje oryginalny kolor owoców
-zachowuje intensywny naturalny smak
-nie dodaje się soli ani konserwantów
Stosowanie metody geotermalnej minimalizuje niekorzystny wpływ na środowisko naturalne!
Jeden słoik to odpowiednik 8,5kg świeżej papryki.
To coś innego niż pozostałe przyprawy
Aromatyczne uzupełnienie każdej kuchni. Coś zupełnie innego niż pozostałe marketowe przyprawy. Polecm!
Florina nie smakuje tak samo jak zwykła słodka papryka
Mało kto o tym pisze, więc ja powiem... florina smakuje zupełnie inaczej niż zwykła słodka papryka. Nie mam na myśli, że jest ta lepsza od tamtej, jest smak po prostu inny. Wyjątkowy. Jak w przypadku papryki chilli to florina chyba też ma inny smak przez geotermalne suszenie. Chciałabym zobaczyć jak to wygląda, i czy mi się jedynie wydaje, czy rzeczywiście to geotermika ma tak duży wpływ, pozytywny wpływ na smak papryki.