cookies

Ta witryna używa plików cookie. Kontynuując jej przeglądanie, wyrażasz zgodę na używanie przez nas tych plików. Dowiedz się więcej tutaj

Oliwa z oliwek Extra virgin BIO Koronida 0.3% 500 ml

26,90 zł
Brutto

Koroneiki uzyskuje się z odmiany oliwek zebranych w obszarze Kalamata i Koroni, (52 km na południe od Kalamata) oliwki są ręcznie zbierane w okresie od listopada do grudnia, produkt  tłoczony metodą na zimno (kwasowość <0,3%), K232, K270

Ilość
Na magazynie

  • Gwarancja prawdziwego smaku Gwarancja prawdziwego smaku
  • Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł
  • 14 Dniowe prawo zwrotu towaru 14 Dniowe prawo zwrotu towaru

Produkt greckiProdukt BIOProdukt o kwasowości do 0.3%Produkt 100% naturalnyProdukt wegańskiBez GMOProdukt w szklanym opakowaniu

Z NASZYCH WIEKOWYCH GAJÓW OLIWNYCH

Biologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra 1L - ekologiczna oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra pochodząca z oliwek odmiany Koroneiki, które rosną w regionie Kalamata i wokół zatoki na szerszym obszarze Koroni.

Uprawa ekologiczna odrzuca stosowanie syntetycznych substancji chemicznych, takich jak syntetyczne pestycydy, nawozy, pestycydy. W Europie rolnictwo ekologiczne jest zdefiniowane przez prawo, że komercyjne wykorzystanie terminu "organiczne" podlega kontroli rządu i państwa.

Praktyki stosowane w rolnictwie ekologicznym, takie jak mieszanie, nawożenie zielone, stosowanie obornika i pozostałości roślinnych (komposty), stosowanie alternatywnych preparatów ochrony roślin i odżywiania, stosowanie odmian lokalnych, dostosowanych do specyficznych warunków danego obszaru, wyłączenie stosowania organizacji zmodyfikowanych genetycznie (GMO) i produktów wytworzonych z GMO.

Nasze własne produkty ekologiczne są certyfikowane przez organizację DIO i spełniają maksymalne wymagania określone w przepisach prawa. Stosowane tu ekologiczne techniki uprawy, bardzo niska kwasowość oliwy z oliwek i bogata zawartość polifenoli sprawiają, że oliwa ta jest produktem o bardzo wysokiej jakości.

Ma ciemny, żywy zielony kolor i owocowy, słodko-gorzki smak, pikantne doznania w gardle, odrobinę miękkości w dotyku różnych owoców, bogaty w zdrowe polifenole ochronne, oleokantal i oleoceinę - produkt o wysokiej wartości odżywczej, należący do kategorii premium. Ma charakterystyczny ciemnozielony kolor odmian Koroneiki oraz pikantny smak i owoce, które identyfikują oleje z tego regionu.

Oliwa a zdrowie:

  1. Wiele chorób jest spowodowanych przez niekontrolowane jedzenie żywności zawierającej również nasycone kwasy tłuszczowe (tłuszcze zwierzęce), które powodują miażdżycę tętnic i choroby sercowo-naczyniowe.
    Badania medyczne wykazały, że w krajach basenu Morza Śródziemnego, w szczególności Grecji, gdzie zużycie oleju z oliwek jest wysoka, ma mniej zdarzeń sercowo-naczyniowych niż w jakimkolwiek innym kraju na świecie.
    Poprzez zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych i zwiększenie spożycia oliwy z oliwek w naszej diecie, możemy osiągnąć idealne połączenie dla profilaktyki chorób śmiertelnych, takich jak miażdżyca tętnic i ataków serca.
  2. Ostatnie badania lekarskie wykazały, że oliwa z oliwek jest idealna dla potrzeb ciała ludzkiego, tworzy naturalne płyny wiążące,a tym samym łagodzi ból i dyskomfort w żółci (zgaga).
  3. Miliony ludzi na całym świecie cierpi z powodu problemów żołądkowych i chorób pokrewnych. Powodem są bardzo poważne owrzodzenia.
    Jak wiadomo, stosowanie oleju z oliwek w diecie jest korzystnym czynnikiem w funkcjonowaniu układu trawiennego, ponieważ olej utrzymuje niskie HCI? w naszym żołądku. Zatem, olej pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego.

Jest również udowodnione, że spożywanie oliwy z oliwek w diecie pomaga:

  • W dobrej równowadze metabolizmu człowieka, prawidłowego rozwoju organizmu i kości.
  • Odpowiednie witaminy D dla organizmu. 

Oliwa z oliwek pomaga nam być zdrowym i czyni nasze życie przyjemniejszym. Wpisany przez Dimitrios Th. KREMASTINOS, profesor Kardiologii Uniwersytetu w Atenach, prezes greckiej College of Cardiology. Szereg badań doświadczalnych wykazał, że składnik oleju zawartego w oliwkach obniża poziom cholesterolu o 30-40%, a szereg wewnątrzkomórkowych mechanizmów działających zwiększa odporność serca, niedokrwienia komórek.

Region pochodzenia: Peloponez
OLI-BIO-KOR-500-0.3-BUT
211 Przedmioty
5200118390085

Opis

Pojemność
500 ml
Kwasowość
0.3%
Opakowanie
Szklane
Produkt BIO
Tak

Specyficzne kody

Nowy produkt

Opinie

Napisz swoją opinię

Napisz swoją opinię

Twoja przeglądarka jest przestarzała!

Zaktualizuj swoją przeglądarkę, aby poprawnie wyświetlić tę stronę. Zaktualizuj przeglądarkę już teraz