NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED: 16.06.2023
Oliwa łagodna, tłoczona na zimno z oliwek odmiany Koroneiki z drzew starszych niż 300 lat.
Koroneiki uznawana jest w Grecji za królową oliw. Uprawy tej odmiany pokrywają w dniu dzisiejszym ponad 50 procent wszystkich drzew oliwnych w całej Grecji Odmiana Koroneiki charakteryzuje się bardzo wysoką zawartością polifenoli i przeciwutleniaczy i bardzo ceniona jest przy komponowaniu diety chroniącej serce oraz zmniejszające ryzyko zachorowania na choroby nowotworowe. Przy każdej oliwie Extra Vergine zwraca się uwagę na kwasowość, im niższa wartość, tym wyższa jakość produktu. Koroneiki bez trudu utrzymuje poziom poniżej 0,3%, oczywiście znów dzięki wysokiej zawartości polifenoli.
Bardzo dobra oliwa
Mam wrażenie, że w tej butelce jest oliwa ze wsi. Produkt bardzo dobry.
Oliwa
Cudowny smak, pyszna oliwa