Pszczoły, miód, a także uśmiech – to wszystko można znaleźć w historii pszczelarstwa Fotopoulos! W 1980 roku Michalis i Maria zaczęli swoją przygodę z pszczelarstwem w swoim ogrodzie w Akritochori, posiadając zaledwie pięć uli.
Produkowali miód tylko dla siebie i swoich bliskich, ale z czasem postanowili podzielić się wspaniałym smakiem i wartością odżywczą miodu ze wszystkimi swoimi współobywatelami. I tak zaczęła się ich droga do zawodowego pszczelarstwa!
Pięć uli szybko przekształciło się w dwieście, a pszczoły przeniosły się do Mesyniackiej Mani i gór Taigetos. Wkrótce potem, Fotopoulosowie zostali aktywnymi członkami targów ludowych w Atenach, gdzie ich doskonała jakość produktów przyciągała nowych klientów, a zachwycające właściwości miodu, pyłku pszczeli, mleczka pszczelego oraz ziół górskich sprawiały, że wszyscy chętnie się nimi dzielili.
W 1994 roku syn Charalampos Fotopoulos przejął firmę, uczestnicząc w szkoleniach pszczelarskich i zdobywając odpowiednie umiejętności, które w połączeniu z rodzinną sztuką, stanowiły tajemnicę sukcesu.
Dziś, rodzice nadal produkują miód i wszystkie jego pochodne, z wielkim zapałem i pasją, rozwijając swoją działalność i biorąc udział w dużych festiwalach miodowych. Teraz, są zarejestrowani w spółdzielni pszczelarzy w Kalamacie, zajmując się hurtową i detaliczną sprzedażą swoich produktów.
Niech pszczoły będą zawsze z nimi, a uśmiech będzie towarzyszył przy każdym słoiczku miodu, który trafi do Twojego domu!