Tradycyjna Grecka baklawa
Baklava jest odpowiednia dla Vegan, a zamiast oleju palmowego do produkcji wykorzystywana jest oliwa extra virgin
Chrupiące ciasto filo, oliwa z oliwek extra virgin, super mleczne masło i brak oleju palmowego to największe zalety naszej baklavy.
Nasze lekko posmarowane masłem, cienkie jak papier ciasto filo jest zręcznie zwijane ręcznie, nie za luźno - nie za ciasno, warstwa po warstwie, aby równomiernie owinąć nadzienia naszych przepisów i upewnić się, że upieką się w idealnej, aromatycznej mieszance.
W porównaniu z tradycyjnym rozkładaniem arkuszy ciasta filo na patelni wałkowanie jest o wiele bardziej delikatnym procesem. Opanowanie go wymaga czasu i wysiłku. Do mistrzowskiej produkcji 50.000 ręcznie robionych baklaw dziennie potrzebny jest z pewnością oddany zespół, taki jak nasz.
Składniki: Baklava roll 55% - Kremidaki 20% - placek z migdałami 5% (mąka pszenna (gluten), glukoza, cukier, uwodornione oleje roślinne (olej palmowy, słonecznikowy), migdał (7%), maślanka (2%) miód, cynamon, goździki, kwas: kwas cytrynowy, substancja wypełniająca: wodorowęglan sodu, difosforany, skrobia, substancja konserwująca: sorbinian porasu, barwnik: beta-karoten).
Nest 20% (mąka pszenna (gluten), glukoza, cukier, migdał (15%), uwodornione oleje roślinne (olej palmowy, olej słonecznikowy), maślanka (2%), skrobia, sól, emulgator: lecytyna sojowa, kwas: cytrynowy kwas: kolor: beta-karoten).
Zawiera: pszenicę, mleko, soję, orzeszki ziemne.
Może zawierać: sezam i inne orzechy (włoskie, laskowe, pistacjowe)