



Batonik baklava z migdałami i orzechami włoskimi 30g.
- Nie zawiera oleju palmowego
- Produkt Koszerny
- Produkt Halal
- do produkcji wykorzystano wysokiej jakości orzechy
![]()
![]()
![]()
![]()
Tradycyjne, przemienione w kosmopolityczną słodkość, Baklawy to jedno z najstarszych słodkości na świecie.
Wszystkie nasze kolekcje czerpią inspirację z korzeni w starożytnej Grecji, Persji, Bliskim Wschodzie i regionie śródziemnomorskim.
Nasze lekko posmarowane masłem, cienkie jak papier ciasto filo jest zręcznie zwijane ręcznie, nie za luźno - nie za ciasno, warstwa po warstwie, aby równomiernie owinąć nadzienia naszych przepisów i upewnić się, że upieką się w idealnej, aromatycznej mieszance.
W porównaniu z tradycyjnym rozkładaniem arkuszy ciasta filo na patelni wałkowanie jest o wiele bardziej delikatnym procesem. Opanowanie go wymaga czasu i wysiłku. Do mistrzowskiej produkcji 50.000 ręcznie robionych baklaw dziennie potrzebny jest z pewnością oddany zespół, taki jak nasz.
SKŁADNIKI: PSZENICA (GLUTEN), CUKIER, GLUKOZA, MAŚLANKA (5,1%)
ORZECHY WŁOSKIE( 4%), MIGDAŁY (4%), OLIWA EXTRA VIRGIN, MIÓD,
NATURALNY SOK POMARAŃCZOWY, CYNAMON, SÓL, KWAS CYTRYNOWY, SODA
WODOROWĘGLAN SODU, NATURALNY AROMAT WANILI,
ZAWIERA: PSZENICE, MLEKO, ORZECHY
MOŻE ZAWIERAĆ: MLEKO, SOJE, SEZAM I INNE OPRZECHY
MOŻE ZAWIERAĆ KAWAŁKI SKORUP
WARTOŚCI ODŻWYCZE W 100G PRODUKTU
| ENERGIA | 1761KJ/418KCAL | 
| TŁUSZCZ | 11,2G | 
| W TYM NASYCONY | 5,3G | 
| WĘGLOWODANY | 71,5G | 
| W TYM CUKIER | 34,8G | 
| BŁONNIK | 2,4G | 
| BIAŁKO | 6,6G | 
| SÓL | 0,40G | 

Pyszniutka baklawa
Robi szał w mojej pracy. To, że jest w formie batonów, zamkniętych to strzał w dziesiątkę. Mogę zabrać ją ze sobą wszędzie!