Wyśmienite Czerwone wytrawne wino.
Typ wina: Czerwone wytrawne
Kategoria: Chronione Oznaczenie Geograficzne Peloponez
Odmiana: Cabernet Sauvignon 100%
Obszar: Z wybranych winnic Trifylia.
Wysokości: 450 - 600m.
Gleba: Glina
Winifikacja: Czerwone, klasyczna metoda produkcji wina. Starzenie przez 12 do 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Cechy sensoryczne: Ma głęboki czerwony kolor i klinuje aromaty czerwonych owoców i wanilii z nutami korzennymi. W ustach jest pełne, z wyważonymi taninami i długim posmakiem.
Dojrzewanie: NESTOR CABERNET SAUVIGNON może dalej dojrzewać w butelce.
Sugestie podawania: Jagnięcina, mięso kozie, dziczyzna i wędliny.
Podawać w temperaturze: 16° C - 18° C.
Alkohol: 13%.
W tej kategorii cenowej bez wad.
Dla mnie najlepsze czerwone wino w całej ofercie. Nie będę się rozwodził nad bukietem barwą itd bo nie jestem specjalistą. Wino dobrze rozwija się po otwarciu i doskonale smakuje.