Pylós Cabernet Sauvignon to wytrawne czerwone wino z Peloponezu, którego nazwa pochodzi od nazwy miasta, w którym znajdują się wyselekcjonowane winnice odmiany Cabernet Sauvignon. Wina z tej okolicy zyskały już międzynarodową sławę ze względu na swoją wyjątkową jakość i smak.
Wino to zostało wyprodukowane metodą klasyczną, a dojrzewało przez 12 do 16 miesięcy we francuskich beczkach z dębu, co nadaje mu głębi i bogactwa smaku. W smaku wina Pylós Cabernet Sauvignon wyczuwalne są nuty czerwonych owoców, wanilii oraz przypraw, a tłuste taniny i długi posmak zapewniają pełną i bogatą strukturę.
Dzięki swoim właściwościom, wino Pylós Cabernet Sauvignon doskonale komponuje się z daniami mięsnymi, takimi jak baranina, koźlina, dziczyzna i wędliny. Polecamy podawać je w temperaturze od 16°C do 18°C.
Pylós Cabernet Sauvignon to idealne wino na specjalne okazje, które z pewnością zadowoli wymagających miłośników wina. Wino to doskonale podkreśli wyjątkowy smak tradycyjnej greckiej kuchni i przyniesie niezapomniane doznania smakowe.
Typ wina: Czerwone wytrawne
Kategoria: Chronione Oznaczenie Geograficzne Peloponez
Odmiana: Cabernet Sauvignon 100%
Obszar: Z wybranych winnic Trifylia.
Wysokości: 450 - 600m.
Gleba: Glina
Winifikacja: Czerwone, klasyczna metoda produkcji wina. Starzenie przez 12 do 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu.
Cechy sensoryczne: Ma głęboki czerwony kolor i klinuje aromaty czerwonych owoców i wanilii z nutami korzennymi. W ustach jest pełne, z wyważonymi taninami i długim posmakiem.
Dojrzewanie: NESTOR CABERNET SAUVIGNON może dalej dojrzewać w butelce.
Sugestie podawania: Jagnięcina, mięso kozie, dziczyzna i wędliny.
Podawać w temperaturze: 16° C - 18° C.
Alkohol: 13%.
Wyśmienitej jakości wino
Obowiązkowa pozycja do obiadu.
W tej kategorii cenowej bez wad.
Dla mnie najlepsze czerwone wino w całej ofercie. Nie będę się rozwodził nad bukietem barwą itd bo nie jestem specjalistą. Wino dobrze rozwija się po otwarciu i doskonale smakuje.