NAJLEPIEJ SPOŻYĆ PRZED KOŃCEM 11/2024
Wyśmienita tradycyjna, ręcznie robiona baklava z kanioniny w Grecji, wypełniona migdałami i orzechami, obficie aromatyzowana miodem, cynamonem i goździkami. Opakowanie zawiera 5 kawałków autentycznej baklavy.
- Produkt Halal
- Produkt Koszerny
- Produkt odpowiedni dla Vegan
- w opakowaniu znajduję się 5 kawałków baklavy
- do produkcji wykorzystano wysokiej jakości orzechy
Baklava króluje wśród wszystkich orientalnych słodyczy. Autentyczna grecka kolekcja baklavy.
Jeden z najpopularniejszych przepisów pochodzi z greckiego miasta Joanina, gdzie Nikos Kolionasios i jego rodzina zasłynęli ze złotej baklavy - tradycyjnych, ręcznie zawijanych kruchych bułeczek, lekko słodzonych i obficie wypełnionych najwyższej jakości orzechami.
Ponad 10 pokoleń twórców baklavy z Joaniny zaszczepiło swój kunszt w tym wspaniałym, ręcznie robionym kawałku greckiego cukiernictwa.
Nasze lekko posmarowane masłem, cienkie jak papier ciasto filo jest zręcznie zwijane ręcznie, nie za luźno - nie za ciasno, warstwa po warstwie, aby równomiernie owinąć nadzienia naszych przepisów i upewnić się, że upieką się w idealnej, aromatycznej mieszance.
W porównaniu z tradycyjnym rozkładaniem arkuszy ciasta filo na patelni wałkowanie jest o wiele bardziej delikatnym procesem. Opanowanie go wymaga czasu i wysiłku. Do mistrzowskiej produkcji 50.000 ręcznie robionych baklaw dziennie potrzebny jest z pewnością oddany zespół, taki jak nasz.
"Baklava jest jak czekolada - byłaby zupełnie nudna, gdyby występowała tylko w jednym smaku lub kształcie!" - Athena Kolionasios, CEO, Athena Sweet Athena
Skład: mąka pszenna (gluten), cukier, glukoza, olej roślinny (olej palmowy), Kataif (4%) [mąka pszenna, skrobia kukurydziana, konserwanty (sorbinian potasu, lecytyna sojowa), migdał (2,6%), orzech ( 2,6%), naturalny sok pomarańczowy, cynamon, sól, kwas (kwas cytrynowy), substancja wypełniająca (wodorowęglan sodu, difosforan disodu), konserwanty (sorbinian potasu).
Zawiera: pszenicę, orzechy (migdały i orzechy pistacjowe)
Może zawierać: mleko, soję, sezam i inne orzechy (włoskie, laskowe).