

Ta witryna używa plików cookie. Kontynuując jej przeglądanie, wyrażasz zgodę na używanie przez nas tych plików. Dowiedz się więcej tutaj
Specjaliści od żywienia są zgodni, że sól morska jest bardziej wartościowa pod względem odżywczym i zdrowsza niż popularna sól kuchenna. Warto przyprawiać dania niewielkimi ilościami soli morskiej.
Zawiera minerały i pierwiastki śladowe, które chronią twoje zdrowie
Wybrzeże Morza Śródziemnego w Grecji jest częścią handlu solą morską od ponad 2 200 lat. Obecnie region ten produkuje jedne z najlepszych na świecie, całkowicie naturalnych, bez dodatków, soli morskich. Ta sól morska jest preferowana zarówno przez kucharzy jak i szefów kuchni ze względu na jej czysty, łagodny smak i chrupiącą konsystencję.
Sól morska z Morza Śródziemnego jest często używana jako doskonały zamiennik zwykłej soli granulowanej do codziennego użytku w kuchni oraz jako sól końcowa przy stole obiadowym. Ta gruboziarnista sól jest również popularnym wyborem do kiszenia warzyw i solenia mięs w postaci dużych kryształów. Polecamy użycie jej z młynkiem do soli do codziennego użytku w kuchni i przy stole.
Zaktualizuj swoją przeglądarkę, aby poprawnie wyświetlić tę stronę. Zaktualizuj przeglądarkę już teraz
2020-11-15
Sól do makaronu
Sól morska jest najlepszym wariantem do makaronu gotowanego w wodzie. Jest bardzo gruba zatem niektóre mlynki do soli mogą jej nie zmielić - warto kupić jeśli ktoś ceni smak gotowanych potraw