Suszona Persymona w plastrach, znana również jako owoc Kaki.
Idealna zdrowa przekąska którą zawsze można mieć przy sobie.
Waga produktu na zdjęciu to ok 35g
Skład: Suszona persymona
Suszone owoce Persymony można wykorzystać jako zdrową przekąskę lub dodatek np. do ciast, deserów lub musli.
Owoce są naturalnie suszone metodą geotermalną, nie zawierają barwników i konserwantów!
Persymona jest bogatym źródłem witaminy A,B,C, zawiera dużo beta-karotenu oraz potasu, miedzi, magnezu i fosforu.
Firma Geothermiki Hellas używa energii geotermalenej do suszenia swoich produktów. Powietrze jest podgrzewane do temperatury 55-58°C przez płyny geotermalne (z odwiertu o głębokości 300 metrów).
Metoda ta, dzięki swoim szczególnym właściwościom termodynamicznym:
-pozwala uniknąć szoku termicznego, który wpływa na strukturę komórkową suszonego produktu
-zachowuje oryginalny kolor owoców
-zachowuje intensywny naturalny smak
-nie dodaje się soli ani konserwantów
Stosowanie metody geotermalnej minimalizuje niekorzystny wpływ na środowisko naturalne!