ŚWIEŻE ZBIÓR STYCZEŃ 2025
Niefiltrowana Oliwa z oliwek Extra Virgin naturalnie mętna i wyrazista w smaku o kwasowości 0.3%, tłoczona jest na zimno z oliwek odmiany koroneiki, z drzew starszych niż 300 lat!
Produkt 100% Grecki!
Wartości odżywcze w 100 g produktu: Energia 824 kcal/ 3389 kJ, Tłuszcz 91,6 g w tym kwasy nasycone 12,8 g, jednonienasycone 70,5 g, wielonienasycone 8,3 g, Cholesterol 0 g, Węglowodany 0 g w tym cukry 0 g, Błonnik 0 g, Sól 0 g.
Na zboczach słonecznych wzgórz Kalamaty, gdzie czas płynie wolniej, a tradycja jest święta, rosną drzewa oliwne pamiętające czasy dawnych greckich filozofów. Przez ponad trzy wieki te dostojne drzewa były świadkami przemijających pokoleń, które przekazywały sobie sekretną wiedzę o tym, jak wydobyć z oliwek ich najcenniejszy dar – oliwę doskonałą.
Dziś, ta mądrość trafia prosto do Twojego domu w postaci niefiltrowanej oliwy z oliwek Extra Virgin ZE WSI – skarbu o wyjątkowo niskiej kwasowości 0,3%, tłoczonego na zimno z ręcznie zbieranych oliwek odmiany koroneiki. Teraz, w praktycznej 5-litrowej puszce, która zachowuje wszystkie tajemnice tego wyjątkowego eliksiru.
100% grecki produkt
Wyobraź sobie wczesny poranek w Kalamacie. Promienie słońca przedzierają się przez srebrzyste liście drzew oliwnych, a doświadczeni zbieracze delikatnie ściągają z gałęzi tylko najdoskonalsze owoce. Każda oliwka jest zbierana ręcznie, z szacunkiem i troską, jaką obdarza się prawdziwe skarby natury.
Te same dłonie, które zbierają oliwki o świcie, przed upływem doby przekształcają je w płynne złoto. Bez pośpiechu, bez kompromisów, zachowując wielowiekową tradycję. W odróżnieniu od masowej produkcji, nasza oliwa nie jest magazynowana w wielkich zbiornikach ani poddawana filtracji. To czysta esencja natury – surowa, autentyczna i żywa, tak jak tuż po opuszczeniu młyna.
Gdy otworzysz puszkę, Twoje zmysły przeniosą się prosto do greckiego gaju oliwnego. Złocisty płyn z zielonkawymi refleksami kryje w sobie całą gamę doznań – łagodną, aksamitną bazę, która na języku przechodzi w subtelną nutę przyjemnej goryczki, charakterystyczną dla najszlachetniejszych oliw.
To jak muzyczna kompozycja, gdzie każdy element ma swoje miejsce i czas – najpierw uderza Cię świeży, trawiasty aromat, potem wyczuwasz owocowe nuty zielonych jabłek i świeżo ściętej trawy, by na końcu pozostawić na podniebieniu długie, satynowe wykończenie z delikatnym pieprznym posmakiem.
Starożytni Grecy nazywali oliwę z oliwek "płynnym złotem" nie bez powodu. Wiedzieli, że to dar od bogów, klucz do długowieczności i zdrowia. Współczesna nauka potwierdza tę mądrość:
Czy ten opis był pomocny?