To wytrawne białe wino o wyrafinowanym aromacie, pochodzące z winnic Samian położonych na wysokości 900 metrów. Elegancki aromat wyraża się w wyrafinowanych kwiatowo-owocowych aromatach muscatu wraz z imponującymi nutami głównie białych owoców. Jego smak wyróżnia się przyjemną orzeźwiającą kwasowością i wysoce satysfakcjonującą trwałością.
Jego jasnożółty i jasny kolor z zielonymi odcieniami identyfikuje wino spożywane jako aperitif lub jako niezawodny dodatek do wyrafinowanych smaków kuchni greckiej i międzynarodowej. Można spożywać idealnie schłodzone w temperaturze 8° – 10° C
To wytrawne białe wino o ponadczasowej wartości i stabilnej jakości, wyrafinowanym aromacie i niezapomnianym smaku.
Elegancki aromat wyraża się w wyrafinowanych kwiatowo-owocowych aromatach muscatu (różowych róż) wraz z imponującymi nutami głównie owoców o białym miąższu, takich jak melon i brzoskwinia. Jego smak wyróżnia się przyjemną orzeźwiającą kwasowością i wysoce satysfakcjonującą trwałością. Te cechy dają „Psiles Corfes/High Peaks” możliwość otwarcia szerokiej palety kombinacji smakowych.
Jego jasnożółty i jasny kolor z zielonymi odcieniami identyfikuje wino spożywane jako aperitif lub jako niezawodny dodatek do wyrafinowanych smaków kuchni greckiej i międzynarodowej.
Podawać schłodzone w temperaturze 8–10° C, ze specjalnymi daniami z owoców morza, daniami słodko-kwaśnymi, półmiskami serów i owoców, „Psiles Corfes/High Peaks” można łączyć z niemal wszystkimi przystawkami greckiej kuchni, a jego bogaty smak dobrze komponuje się z metsovone (serem greckim) i dojrzewającym gruyere.
Owoce takie jak melon, brzoskwinia, jabłko i gruszka harmonijnie komponują się z „Psiles Corfes/High Peaks”.
Makaron również dobrze komponuje się z tym wytrawnym białym winem. Zwłaszcza w połączeniu z owocami morza. Spróbuj „Psiles Corfes/High Peaks” z pigwą, krewetkami i ikrą. Chłodne i wyraziste, to wino podkreśla swoje bogactwo i szczególne cechy, ze wszystkimi rybami!
Niezwykle aromatyczne i obfite w ustach, z odpowiednią kwasowością i długim posmakiem, „Psiles Corfes/High Peaks” można również łączyć z mięsami, ponieważ równoważy ich zawartość tłuszczu.