Ser feta jest najbardziej znanym greckim serem.
Oryginalny ser, pochodzący z północnej Grecji, produkowany jest z mieszanki pasteryzowanego
mleka owczego z mlekiem kozim.
Feta jest dobrym źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego oraz sodu.
Ser Feta to jeden z tych greckich przysmaków, które są znane w całej Europie. Również Polacy od lat uwielbiają jeść ser Feta, zarówno na eleganckie śniadanie, jak i dobrą kolację. Cenimy jego niepowtarzalny, słony smak i najwyższą jakość produkcji. Jego liczne walory docenią nawet najbardziej wytrawni smakosze.
Ten oryginalny ser pochodzi z północnej Grecji i jest produkowany z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim. Dzięki wysokiej zawartości białka, (aż 16,5g w 100g) może służyć jako jego doskonałe źródło w naszej codziennej diecie. Zawiera także zdrowe dla naszego organizmu tłuszcze zwierzęce.
Ser feta to nie tylko dodatek do chleba. Ilość dań jakie możemy przyrządzić z jego dodatkiem jest ogromna. Świetnym pomysłem na obiad będą pierogi z serem feta. Możemy zrobić także naleśniki z jego dodatkiem. Doskonale sprawdzi się również do wszelkiego rodzaju sałatek i dań na zimno.
Wszechstronne zastosowanie sera Feta, a także jego wyjątkowy smak sprawiają, że powinien on być bardzo częstym gościem na naszych stołach.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1155 Kj / 276 kcal |
Tłuszcze | 23 g |
w tym nasycone | 16 g |
Węglowodany | 0,5 g |
w tym cukry | 0 g |
Białko | 16 g |
Sól | 2,5 g |
Dobra feta
Dobra grecka feta. Co tutaj można więcej powiedzieć. Produkt wysokiej jakości.