Ser feta jest najbardziej znanym greckim serem.
Oryginalny ser, pochodzący z Grecji, produkowany jest z mleka owczego.
Feta jest dobrym źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego oraz sodu.
Ser Feta to jeden z tych greckich przysmaków, które są znane w całej Europie. Również Polacy od lat uwielbiają jeść ser Feta, zarówno na eleganckie śniadanie, jak i dobrą kolację. Cenimy jego niepowtarzalny, słony smak i najwyższą jakość produkcji. Jego liczne walory docenią nawet najbardziej wytrawni smakosze.
Ser feta to nie tylko dodatek do chleba. Ilość dań jakie możemy przyrządzić z jego dodatkiem jest ogromna. Świetnym pomysłem na obiad będą pierogi z serem feta. Możemy zrobić także naleśniki z jego dodatkiem. Doskonale sprawdzi się również do wszelkiego rodzaju sałatek i dań na zimno.
Wszechstronne zastosowanie sera Feta, a także jego wyjątkowy smak sprawiają, że powinien on być bardzo częstym gościem na naszych stołach.