Ser Anthotyros to wyjątkowy grecki ser o aksamitnej konsystencji oraz subtelnym, słodkim aromacie. Został stworzony z najwyższej jakości serwatki pozyskiwanej z delikatnie pasteryzowanego mleka owczego i koziego. Doskonale komponuje się w sałatkach, deserach i na kanapkach, a także stanowi wyśmienitą przekąskę dla miłośników serów. Jego delikatność i tradycyjny smak wzbogaci Twoje kulinarne doświadczenia.
Serek Anthotyros to tradycyjny grecki ser o kremowej konsystencji i delikatnym, słodkawym smaku. Wykonywany jest z mleka koziego lub mieszanki mleka koziego i owczego. Anthotyros jest serem białym, nie dojrzewającym, co oznacza, że jest spożywany na świeżo. Charakteryzuje się gładką teksturą, a jego smak jest łagodny i delikatny. Serek ten jest często używany w kuchni śródziemnomorskiej jako dodatek do sałatek, past, zapiekanek lub jako składnik przekąsek. Anthotyros cieszy się popularnością ze względu na swoje łagodne i kremowe właściwości smakowe, które doskonale komponują się z innymi składnikami kulinarnymi.
Produkt z serwatki pochodzącej z pasteryzowanego mleka owczego i koziego, z dodatkiem świeżego pasteryzowanego mleka owczego i koziego oraz soli.
Wilgotność max 70% Tłuszcz minimum 40%
Wartość odżywcza produktu:
Energia | 743kJ/177,6kcal |
Tłuszcz | 13,6g |
w tym tłuszcze nasycone | 9,2g |
Węglowodany | 2,2g |
w tym cukier | <0,6g |
Błonnik | <0,5g |
Białko | 11,6g |
Sól | 0,6g |
Super!!!
Jak dla mnie rewelacja - taka grecka wersja twarogu półtłustego. Co prawda słodyczy nie wyczułem, raczej jest lekko słony, ale można go spożyć z owocami, co już wypraktykowałem, a także z warzywami. To jest produkt, który zawsze będzie miał swoje miejsce w moim koszyku zakupowym. POLECAM!!!!