Greckie Przysmaki
Miody / Producent: Meli Taygetos

Miód Koumaria 960 g

(1 opinia)

Miód ten ma słodko-gorzki smak i szybko się krystalizuje 2-4 miesiące.

Zawiera arbutynę - substancję oczyszczająca krew która reguluje poziom cholesterolu. Zawiera naturalne substancje antybiotyczne w większym stopniu niż inne miody, wynikające w osłonie ochronnej na ciele z różnych schorzeń.

Zawiera polisacharyd, który zwiększa żywotność komórek. Zawiera enzymu lub amylazy, które rozkładają skrobię.

79,99 zł

Szczegóły produktu

Waga
960 g
Opakowanie
Szklane, Słoik
Region pochodzenia
Półwysep Peloponez
Stan
Nowy
Kod produktu
MIO-KOU-MEL-960
Producent
Meli Taygetos
EAN
5200120480095

Opis

Produkt greckiProdukt 100% naturalnyProdukt wegańskiProdukt bez konserwantówProdukt bez dodatku eBez GMOProdukt w szklanym opakowaniu

Miód Kumaria, nazwany miodem stulecia - rzadko produkowany, bo "prawie co 100 lat" na Korsyce we Francji i eksportowane wyłącznie w bogatych krajach arabskich.
W Grecji niemal co roku produkowany na Peloponezie i Halkidiki, szczególnie stymuluje żywności dla ludzi i pszczół.

Zgodnie z futra Institut Honig - Analytik, Bremen, Monachium iKraft zawiera:

  • 0,0 % masy sacharozy (wspólne cukier)
  • 36,1 % fruktozy
  • 28,9 glukoza
  • 1,7 % maltozy
  • 1 % tyranozi
  • 19.5 % wilgotności
  • pH 4,5

Ma niską zawartość cukrów, i jest dobry dla chorych na cukrzycę.

W 1980 roku Michael X. Fotopoulos wraz z żoną Maria Fotopoulos zaczął nieśmiało jak amatorzy mający pięć uli w ogrodzie ich domu w Akritochori Mesynie.

Miód produkowany wystarczy na potrzeby swojej rodziny, dla swoich trojga dzieci Christina, Antonia i mniej Haralambos , bliskich i drogich przyjaciół . Michael i Maria zdecydowali się po kilku latach i z amatorów stali się profesjonalnymi producentami miodu. Dzieląc się wspaniałym smakiem i wartościami odżywczymi, przy wszystkich swoich bliskich
Tak więc w 1983 roku z pięciu uli stało się 200 i przenosi z ogrodu ich domu w regionie Mani i gór Taygetos.

Doskonała jakość ich produktów sprawiła, iż pozyskali nowych klientów przy równoczesnym zachowaniu tradycyjnej produkcji. Wszystkie dają hojne i korzystne zalety miodu i innych czystych produktów (pyłku, mleczka pszczelego i pachnące zioła górskie).

W 1994 roku jego syn Harry Fotopoulos przejął działalność i udział w seminariach szkoleniowych i podjął odpowiednią wiedzę do zawodu, który wraz ze sztuką i rodzicami kontynuował sekret sukcesu. Rodzice nadal z dużą chęcią i pasją podchodzą do produkcji miodu i wszystkich jego pochodnych, rozwoju firmy i udział w najważniejszych festiwalach miodu. To jest obecnie zapisane w spółdzielni pszczelarzy Kalamata.

Certyfikat ISO 22000:2005.
Pszczelarstwo Fotopoulos "Meli Taygetos" uzyskało certyfikat ISO 22000:2005 dla produkcji, pakowania i wprowadzania do obrotu produktów pszczelarskich z 08 stycznia 2009.

Zalety używania miodu

Jak powstaje miód? Infografika

Recenzje

5.0/5
(1 opinia)
5
1 4
0 3
0 2
0 1
0
Lucyna Korsak
- 30.08.2021, 13:16

Znakomity

Pierwszy raz kupiłam, ale z pewnością nie ostatni, świetna kremowa, równomierna konsystencja, bardzo ciekawy smak. Widać, że nie produkcja przemysłowa, no i te walory zdrowotne nie do przecenienia.

Więcej z tej samej kategorii

Sklep przyjmuje płatności Płatności PayU , Płatności PayPal oraz przelewy bankowe.
Płatność za pomocą karty kredytowej
© 2021 - GreeceCompany - właściciel sklepu Greckie Przysmaki powered by Yellowgray