Greckie Przysmaki
Miody / Producent: Meli Taygetos

Miód z kwiatów pomarańczy 460 g

(5 opinii)

Miód pomarańczowy jest bardzo pożywny i bogaty w minerały.
Badania naukowe pokazują, że pierwiastki śladowe mają wysoce antyseptyczne działanie pomaga to na stany zapalne, kaszel.

29,99 zł

Szczegóły produktu

Waga
460 g
Opakowanie
Słoik, Szklane
Region pochodzenia
Półwysep Peloponez
Stan
Nowy
Kod produktu
MIO-POM-MEL-460
Producent
Meli Taygetos
EAN
5200120480125

Opis

Produkt greckiProdukt 100% naturalnyProdukt wegańskiProdukt bez konserwantówProdukt bez dodatku eBez GMOProdukt w szklanym opakowaniu

W 1980 roku Michael X. Fotopoulos wraz z żoną Maria Fotopoulos zaczął nieśmiało jak amatorzy mający pięć uli w ogrodzie ich domu w Akritochori Mesynie.

Miód produkowany wystarczy na potrzeby swojej rodziny, dla swoich trojga dzieci Christina, Antonia i mniej Haralambos , bliskich i drogich przyjaciół . Michael i Maria zdecydowali się po kilku latach i z amatorów stali się profesjonalnymi producentami miodu. Dzieląc się wspaniałym smakiem i wartościami odżywczymi, przy wszystkich swoich bliskich
Tak więc w 1983 roku z pięciu uli stało się 200 i przenosi z ogrodu ich domu w regionie Mani i gór Taygetos.

Doskonała jakość ich produktów sprawiła, iż pozyskali nowych klientów przy równoczesnym zachowaniu tradycyjnej produkcji. Wszystkie dają hojne i korzystne zalety miodu i innych czystych produktów (pyłku, mleczka pszczelego i pachnące zioła górskie).

W 1994 roku jego syn Harry Fotopoulos przejął działalność i udział w seminariach szkoleniowych i podjął odpowiednią wiedzę do zawodu, który wraz ze sztuką i rodzicami kontynuował sekret sukcesu. Rodzice nadal z dużą chęcią i pasją podchodzą do produkcji miodu i wszystkich jego pochodnych, rozwoju firmy i udział w najważniejszych festiwalach miodu. To jest obecnie zapisane w spółdzielni pszczelarzy Kalamata.

Certyfikat ISO 22000:2005.
Pszczelarstwo Fotopoulos "Meli Taygetos" uzyskało certyfikat ISO 22000:2005 dla produkcji, pakowania i wprowadzania do obrotu produktów pszczelarskich z 08 stycznia 2009

Zalety używania miodu

Jak powstaje miód? InfografikaRegion pochodzenia: Peloponez
Jakość produktu poparta badaniami3112.jpg3113.jpg

Recenzje

4.0/5
(5 opinii)
5
2 4
1 3
2 2
0 1
0
Antoni Kucharewicz
- 08.12.2018, 00:36

Słów parę o miodzie

Żeby mówić o miodzie, trzeba być w ulu.Ja sprowadzałem miód z kwiatu pomarańczy z Hiszpanii. Niemal w całości wykorzystywałem do nalewek a były takie, że nie miały sobie równych. Wspaniały ale i cenę miał odpowiednią. No właśnie, zastanawia mnie cena. Nie czepiałbym się krystalizacji, bo na ten przykład miód spadziowy czy z kwiatu borówki amerykańskiej zupełnie nie krystalizuje od przynajmniej roku. Oba natomiast maja niesamowitą konsystencję, aromatyczne.

Konrad
- 25.10.2018, 19:02

Czekam na promocję

Planujecie promocję na ten produkt? raz już kupiłem, był świetny. Pozdrawiam Konrad!

Izabela
- 02.09.2018, 15:33

Genialny miód pomarańczowy

Świetny w smaku, świetny aromat. Super produkt do wypieków

Hanna
- 25.03.2017, 14:58

krystalizacja miodu

Miody z dużą zawartością glukozy krystalizują szybciej, np. miód rzepakowy może skrystalizować już w ciągu tygodnia po miodobraniu. Natomiast miody z dużą ilością fruktozy krystalizują się wolniej, np. miód akacjowy może się skrystalizować dopiero po roku.

Ewa
- 02.12.2016, 14:49

miód

Miód smaczny, ale wcale się nie krystalizuje. Mam go już ponad rok i nadal płynny, a mówią, że prawdziwy miód powinien się skrystalizować.

Więcej z tej samej kategorii

Sklep przyjmuje płatności Płatności PayU , Płatności PayPal oraz przelewy bankowe.
Płatność za pomocą karty kredytowej
© 2021 - GreeceCompany - właściciel sklepu Greckie Przysmaki powered by Yellowgray