Kapary to doskonały składnik greckiej i śródziemnomorskiej kuchni, który dodaje wyjątkowego smaku delikatnym daniom i sosom. Kapary to również idealna przyprawa do letnich sałatek z pomidorami lub z kapustą.
Składniki: kapary, woda, ocet, sól. Nasze kapary są starannie wyselekcjonowane i przygotowane, aby zapewnić najwyższą jakość i smak. Idealnie nadają się do przygotowania autentycznych greckich dań i potraw śródziemnomorskich.
Kapary są jednymi z tych produktów spożywczych, które albo się kocha albo nienawidzi. Jednak czasami niechęć do któregoś produktu wynika niekoniecznie z tego, że rzeczywiście nie wpasowuje się on w upodobania smakowe danej osoby. Często zdarza się bowiem, że osoba ta spróbowała po prostu produktu złej jakości, który nie odzwierciedla swojego prawdziwego smaku. Oferowane w naszym sklepie kapary to produkty pochodzące prosto z Grecji, które mają wyjątkowo głęboki smak – zdecydowanie nieporównywalny z tym, co znajduje się na większości polskich półek w sklepach.
Kapary, które tak wiele osób wykorzystuje codziennie w swoich kuchniach, to nierozwinięte pąki kwiatów kaparu ciernistego. Składają się one głownie z wody, jednak zawierają również sporo witamin (C oraz A) i innych wartości odżywczych (takich jak np. polifenole).
Kapary można śmiało dodawać m.in. do:
Kapary są bardzo niskokaloryczne, dzięki czemu doskonale nadają się dla osób będących na diecie. Są nie tylko pysznym dodatkiem, które swoim wyraźnym aromatem potrafi zmienić smak niejednego dania, ale również są źródłem wielu witamin i minerałów. Jeśli chcesz spróbować kaparów najlepszej jakości, zrób zakupy w naszym sklepie!
Wartości odżywcze w 100 g produktu: ENERGIA 207 kJ/ 49 kcal, TŁUSZCZ 0,3 g W TYM NASYCONE 0,1 g, WĘGLOWODANY 11,6 g W TYM CUKRY 0,1 g, BŁONNIK POKARMOWY 1,5 g, BIAŁKO 0 g, SÓL 2,74 g
Pyszne
Kapary wysokiej jakości, bardzo dobra konsystencja, dobra zalewa. Używam je do gotowania past. W szczególności pyszne w połączeniu z anchois.