



Wykwintny grecki ser Graviera, łączący tradycję, delikatność i naturalny aromat owczego oraz koziego mleka.
Autentyczny grecki smak w eleganckiej formie
Ser Graviera Papathanasiou to klasyczny grecki ser twardy, wytwarzany z pasteryzowanego mleka owczego i koziego. Ceniony za delikatny, lekko orzechowy smak oraz sprężystą, zwartą strukturę, jest symbolem greckiej tradycji serowarskiej.
Doskonale sprawdza się jako dodatek do sałatek, makaronów, zapiekanek, a także jako ser stołowy – podawany w kostkach lub plastrach z oliwkami, winogronami czy miodem. Po podgrzaniu rozwija głębię aromatu i staje się jeszcze bardziej kremowy w smaku.
Pasteryzowane mleko owcze i kozie, sól, kultura kwasu mlekowego, podpuszczka.
Tłuszcz w suchej masie: min. 40%
Wilgotność: maks. 38%
na 100 g produktu:
| Składnik | Wartość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1640 kJ / 392 kcal |
| Tłuszcz | 32 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 22,1 g |
| Węglowodany | 0 g |
| w tym cukry | 0 g |
| Białko | 26,1 g |
| Sól | 2,13 g |

