



Autentyczny ser Kefalograviera P.D.O. – kwintesencja greckiej kuchni w złocistej, smażonej formie.
Tradycyjny smak Grecji w Twojej kuchni
Kefalograviera Saganaki Papathanasiou to oryginalny grecki ser o chronionej nazwie pochodzenia (P.D.O.), produkowany z pasteryzowanego mleka owczego i koziego. Ma bogaty, lekko słony smak i sprężystą konsystencję, która podczas smażenia tworzy złocistą, chrupiącą skórkę i kremowe wnętrze.
To idealny ser do przygotowania klasycznego dania saganaki – wystarczy oprószyć go mąką, usmażyć na oliwie z oliwek i podać na gorąco z plasterkiem cytryny lub kroplą miodu. Doskonale sprawdza się także jako dodatek do sałatek, makaronów, zapiekanek czy na desce serów.
Pasteryzowane mleko owcze i kozie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka.
na 100 g produktu:
| Składnik | Wartość |
|---|---|
| Wartość energetyczna | 1603 kJ / 383 kcal |
| Tłuszcz | 30 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 20,8 g |
| Węglowodany | 0 g |
| w tym cukry | 0 g |
| Białko | 25,9 g |
| Sól | 2,57 g |
Przechowywanie: W lodówce (2–4°C). Po otwarciu spożyć w ciągu 7 dni.

