cookies

Ta witryna używa plików cookie. Kontynuując jej przeglądanie, wyrażasz zgodę na używanie przez nas tych plików. Dowiedz się więcej tutaj

Tradycyjne oliwki z pestką w oliwie Kalamata 200 g

19,90 zł
Brutto

Oliwki Kalamata wielkości jumbo (181-200) na kilogram o bogatym aromacie z odrobiną soli, oliwy z oliwek i czerwonym octem winnym. Idealne źródło witaminy D, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu i sodu. Oliwki Kalamata to najlepszy wybór oliwek stołowych na świecie. Są źródłem energii i długowieczności.

Ilość
Na magazynie

  • Gwarancja prawdziwego smaku Gwarancja prawdziwego smaku
  • Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł
  • 14 Dniowe prawo zwrotu towaru 14 Dniowe prawo zwrotu towaru

Produkt greckiProdukt wegańskiProdukt wegetariańskiBez GMO

Produkt w szklanym opakowaniu

Tradycyjne oliwki z pestką w oliwie Kalamata 200 g

Produkt o wysokiej wartości odżywczej, chrupiący o bogatym aromacie i tracący gorycz wraz z ciągłą wymianą wody. Konserwuje się je w odrobinie soli, oliwie z oliwek i occie z czerwonego wina. Są idealnym źródłem witamin A i E, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu i sodu.

Jadalne oliwki Kalamata są najlepszą odmianą czarnych oliwek stołowych na świecie, są źródłem energii i długowieczności oraz mają najwyższe działanie antyoksydacyjne.

Oliwka posiada 10 razy więcej przeciwutleniaczy niż oliwa z oliwek.

Wszystkie oliwki nie są takie same. Każda z odmian oliwek różni się nie tylko smakiem, ale także kaloriami i składnikami odżywczymi (szczególnie ilością i działaniem antyoksydacyjnym).

Dobrym źródłem polifenoli jest solanka, w której oliwki są umieszczane w celu utraty goryczy. Dlatego też nie wyrzucamy jej. Stosujmy go do marynat, jako rosół do gotowania mięsa lub jako winegret w sałatkach.

Kalorie obliczane są na 212 na 100 g dziurkowanych oliwek (20 dużych lub 30 małych oliwek), według Laboratorium Chemii - Biochemii - Chemii Fizycznej Żywności Uniwersytetu Charokopeio.

Jak korzystasz z antyoksydantów?

Przeciwutleniacze to grupa związków chemicznych, które chronią komórki i tkanki ciała przed wolnymi rodnikami, które powodują ich niszczenie i są odpowiedzialne za wiele chorób, które mają związek z rozkładem (starzenie się skóry, stwardnienie rozsiane, rak, itp.). Dlatego też oliwki o silnym działaniu antyoksydacyjnym przyczyniają się do tego:

  • dobrej funkcji mózgu.
  • zapobiegania niektórym nowotworom.
  • zapobiegania chorobom sercowo-naczyniowym.
  • wzmocnienia układu odpornościowego.

Oliwki Kalamata (nazwa naukowa Olea europaea var. Ceraticarpa) uprawiane są wyłącznie w regionach Mesenii charakteryzujących się łagodnymi zimami i chłodnymi latami na równinach lub na pochyłych gliniastych glebach do kamienistych nienawadnianych pól.

Oliwki Kalamata mają swoje korzenie w Mesenii, skąd rozprzestrzeniają się w innych częściach Grecji. Stosujemy nieodwołalnie kryteria jakościowe, ponieważ zbiór oliwek odbywa się ręcznie, w pełnej dojrzałości, gdy kolor owoców jest czarny, a owoce są zdrowe, bez wybojów i innych wad. Bogaty miąższ oliwki, z małym rdzeniem i charakterystycznym smakiem, czyni z niej jeden z najlepszych przysmaków Kalamata.

Dobrze komponują się z potrawami dla smakoszy, sałatkami, makaronami, potrawami oleistymi, roślinami strączkowymi, różnymi serami, mięsem, rybami i są obecne w każdym daniu kuchni śródziemnomorskiej.

Region pochodzenia: Peloponez

OLI-OLI-KOR-200-Z-PES
17 Przedmioty
5200118390108

Opis

Waga
200 g
Pikantne
Nie
Bez pestek
Nie
Opakowanie
Szklane
Opakowanie
Słoik
W zalewie
Tak
Region pochodzenia
Kalamata

Specyficzne kody

Nowy produkt

Opinie

Oceń 

Dobre oliwki

Oliwki wysokiej jakości idealne do wszystkich dań. Ja ich oliwną zalewę wykorzystuję dodatkowo do sałatek. Super sprawa.

Napisz swoją opinię

Napisz swoją opinię

Twoja przeglądarka jest przestarzała!

Zaktualizuj swoją przeglądarkę, aby poprawnie wyświetlić tę stronę. Zaktualizuj przeglądarkę już teraz