Wyśmienita pasta z oliwek Kalamata w zalewie oliwy z oliwek extra virgin. Znakomita do sałatek, kanapek, makaronów.
Produkt 100% naturalny.
Składniki: oliwki Kalamata, ex.virgin oliwa z oliwek, zioła.
Produkt o wysokiej wartości odżywczej
Pasta z oliwek Kalamata, oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra z aromatycznymi ziołami.
Pasta powstaje z obranych oliwek, skórka jest usuwana mechanicznie pod ciśnieniem, dzięki czemu otrzymujesz wyjątkowo smaczny i czysty produkt z miąższu oliwki. Idealne źródło witaminy A, wapnia, fosforu, żelaza, magnezu i sodu.
Bogaty smak oliwek, z połączeniem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra i aromatycznych ziół czyni z niej jedno z najlepszych dań Kalamaty.
Dobrze komponuje się z wyszukanymi daniami na pieczywie tostowym, sałatce, makaronie, sosie pomidorowym, fasoli, serze, mięsie, rybie i nie brakuje im żadnej śródziemnomorskiej potrawy.
Wartości odżywcze w 30 g: ENERGIA 75 kJ/ 70 kcal, TŁUSZCZ 8 g W TYM NASYCONE 1 g, CHOLESTEROL 0 mg, SÓD 300 mg, WĘGLOWODANY 1 g, BŁONNIK 1 g, CUKIER 0 g, BIAŁKO 0 g.
Pasta z oliwek z makaronem
Prosty skład. Produkt pełen aromatu i natury. Taka pasta jest idalna na lunch do pracy. Wystarczy ugotować makaron, dodać parę oliwek, zetrzeć trochę sera graviera, do tego dwie łyżki pasty z oliwek. Wystarczy, to jest mój przepis na udany lunch.