Aromaty dojrzałego octu balsamicznego z czerwonych winogron połączone ze słodyczą petimezi (syropu z winogron) tworzą Krem balsamiczny Cretan Nectar.
Bogata, kremowa konsystencja i owocowy smak idealnie uzupełniają zielone sałatki, asortymenty serów, surowe lub grillowane warzywa i mogą być używane do przygotowywania wyjątkowych marynat do mięsa z grilla i filetów z ryby.
Oryginalnie grecki krem balsamiczny, uzyskany dzięki redukcji octu balsamicznego z pewnością doda aromatu każdej domowej potrawie. Gdy użyje się go jako składnika dań kuchni śródziemnomorskiej, nada słodko - kwaśnego smaku.
W kuchni powszechnie znalazł swoje zastosowanie jako:
Oferowany przez nas produkt pochodzi z Grecji. Powstał w przebiegu naturalnych procesów, nie zawiera chemii ani sztucznych składników. Ma w składzie naturalne przeciwutleniacze, został butelkowany w kraju produkcji, co jest dowodem najwyższej jakości surowca.
Zawartość winogron co najmniej 58 procent. Nie posiada konserwantów, co wpływa na jego autentycznie grecki smak, idealny dodatek do potraw kuchni śródziemnomorskiej. Polecany przede wszystkim dla osób na diecie oraz chorych, którzy nie mogą spożywać soli - krem zawiera mało kalorii, jednocześnie nadając niepowtarzalnego smaku i aromatu, które skutecznie zastąpią sól.
Składniki: Skoncentrowany moszcz winogronowy, ocet winny z winogron, guma ksantanowa
Bez konserwantów i barwników.
Przechowywać w ciemnym i chłodnym miejscu.
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Energia | 556kJ/131kcal |
Tłuszcz | 0g |
w tym nasycony | 0g |
Węglowodany | 32g |
w tym cukier | 28g |
Białko | 0g |
Sól | 0g |
Wyśmienity krem balsamiczny
Obowiązkowy dodatek do dań mięsnych z wołowiny lub dziczyzny!