Biały syrop z winogron
Biały Petimezi Cretan Nectar jest wytwarzany z późno zbieranych białych winogron rodzynek oraz winogron aromatycznej odmiany Muscat, które rosną na słonecznych stokach gór Krecie. Po zebraniu winogron są one pozostawiane na słońcu przez kilka dni przed wyciskaniem. Następnie mus jest delikatnie gotowany, aby powstał biały syrop Petimezi Cretan Nectar, naturalny syrop bogaty w składniki odżywcze, o żywej i świeżej słodyczy.
Nie tylko zastępuje cukier, ale ma także swój charakterystyczny aksamitny smak, pełen smaku i aromatu. Słodzi i nadaje smak ciastom, ciasteczkom i wypiekom.
Jest także idealny do herbaty, napojów, sałatek owocowych, jogurtów, koktajli i czerwonych sosów.
Tradycyjny produkt z dojrzałych białych winogron o wspaniałym aromacie i smaku. Zawiera wiele składników odżywczych (żelazo, wapń, mangan, potas i miedź). Petimezi (melasa z winogron). Naturalny słodzik, idealny zamiennik cukru. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Wartości odżywcze w 100ml 1660kj/390kcal
Tłuszcze - 0g
Kwasy Tłuszczowe nasycone - 0g
węglowodany:95g
w tym cukru: 81g
białko: 1,6g
sól: 0g
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Składniki: skoncentrowany moszcz winogronowy
Bez konserwantów i sztucznych dodatków.