HIT CENOWY!!
TYLKO TERAZ - W PAKIECIE JEDNO OPAKOWANIE FETY 150G ZA 10,42ZŁ ZA SZTUKĘ!
Ser feta jest najbardziej znanym greckim serem.
Oryginalny ser, pochodzący z północnej Grecji, produkowany jest z mieszanki pasteryzowanego
mleka owczego z mlekiem kozim.
Feta jest dobrym źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego oraz sodu.
Skład: Świeże pasteryzowane mleko owcze (min 70%) i mleko kozie (max 30%), sól, podpuszczka, kultury bakterii.
Maks. wilgotność 56%, Min. tłuszcz 43%
Wartości odżywcze w 100g produktu
1141Kj/278kcal
Tłuszcz: 20g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17g
Białko: 17g
Węglowodany: 0,5g w tym cukry 0,5g
Sól: 2,5g
Ser Feta to jeden z tych greckich przysmaków, które są znane w całej Europie. Również Polacy od lat uwielbiają jeść ser Feta, zarówno na eleganckie śniadanie, jak i dobrą kolację. Cenimy jego niepowtarzalny, słony smak i najwyższą jakość produkcji. Jego liczne walory docenią nawet najbardziej wytrawni smakosze.
Ten oryginalny ser pochodzi z północnej Grecji i jest produkowany z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim. Dzięki wysokiej zawartości białka, (aż 16,5g w 100g) może służyć jako jego doskonałe źródło w naszej codziennej diecie. Zawiera także zdrowe dla naszego organizmu tłuszcze zwierzęce.
Ser feta to nie tylko dodatek do chleba. Ilość dań jakie możemy przyrządzić z jego dodatkiem jest ogromna. Świetnym pomysłem na obiad będą pierogi z serem feta. Możemy zrobić także naleśniki z jego dodatkiem. Doskonale sprawdzi się również do wszelkiego rodzaju sałatek i dań na zimno.
Wszechstronne zastosowanie sera Feta, a także jego wyjątkowy smak sprawiają, że powinien on być bardzo częstym gościem na naszych stołach.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna | 1155 Kj / 278 kcal |
Tłuszcze | 20 g |
w tym nasycone | 17 g |
Węglowodany | 0,5 g |
w tym cukry | 0,5 g |
Białko | 17 g |
Sól | 2,5 g |