Greckie Przysmaki
Logotyp Uni Europejskiej
Physis of Crete / Producent: Physis of Crete

Oliwa z oliwek Physis of Crete 0.3% 5 l

(0 opinii)

Oliwa tłoczona na zimno, wyłącznie za pomocą środków mechanicznych, ma jasnozielony kolor o delikatnym smaku.
Ręcznie zbierana i tłoczona w 24h po zbiorach.
Wyśmienita, aromatyczna oliwa z oliwek z jednych z najstarszych drzew oliwnych na Krecie, małej wioski Kritsa położonej 360 m. n.p.m.

Wyjątkowa oliwa dla koneserów smaku o najwyższej jakości oraz najlepszej cenie.

164,99 zł
Sprawdź historię ceny
Dostępne wkrótce

Opis

Oliwa a zdrowie:
1. Wiele chorób jest spowodowanych przez niekontrolowane jedzenie żywności zawierającej również nasycone kwasy tłuszczowe (tłuszcze zwierzęce), które powodują miażdżycę tętnic i choroby sercowo-naczyniowe.

Badania medyczne wykazały, że w krajach basenu Morza Śródziemnego, w szczególności Grecji, gdzie zużycie oleju z oliwek jest wysoka, ma mniej zdarzeń sercowo-naczyniowych niż w jakimkolwiek innym kraju na świecie.

Poprzez zmniejszenie spożycia tłuszczów zwierzęcych i zwiększenie spożycia oliwy z oliwek w naszej diecie, możemy osiągnąć idealne połączenie dla profilaktyki chorób śmiertelnych, takich jak miażdżyca tętnic i ataków serca.

2 Ostatnie badania lekarskie wykazały, że oliwa z oliwek jest idealna dla potrzeb ciała ludzkiego, tworzy naturalne płyny wiążące,a tym samym łagodzi ból i dyskomfort w żółci (zgaga).

3 .Miliony ludzi na całym świecie cierpi z powodu problemów żołądkowych i chorób pokrewnych.
Powodem są bardzo poważne owrzodzenia.
Jak wiadomo, stosowanie oleju z oliwek w diecie jest korzystnym czynnikiem w funkcjonowaniu układu trawiennego, ponieważ olej utrzymuje niskie HCI? w naszym żołądku.
Zatem, olej pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu przewodu pokarmowego.

Jest również udowodnione, że spożywanie oliwy z oliwek w diecie pomaga:
• W dobrej równowadze metabolizmu człowieka, prawidłowego rozwoju organizmu i kości.
• Odpowiednie witaminy D dla organizmu. 

Oliwa z oliwek pomaga nam być zdrowym i czyni nasze życie przyjemniejszym.
Wpisany przez Dimitrios Th. KREMASTINOS, profesor Kardiologii Uniwersytetu w Atenach, prezes greckiej College of Cardiology:
Szereg badań doświadczalnych wykazał, że składnik oleju zawartego w oliwkach obniża poziom cholesterolu o 30-40%, a szereg wewnątrzkomórkowych mechanizmów działających zwiększa odporność serca, niedokrwienia komórek.

Czy ten opis był pomocny?

Szczegóły

Kwasowość
0.3%
Pojemność
5 l

Opinie

5
04
03
02
01
0

Więcej z "Physis of Crete"

Mamy pewne braki...
Zgłoś problem