Ser Halloumi 250g

Nowy

Ser hallumi to mieszanka mleka owczego, krowiego i koziego.
Ser pochodzi z Cypru którego to mieszkańcy uważają go za potrawe narodową.

Więcej szczegółów

32 Przedmioty

17,90 zł

Add to wishlist

Więcej informacji

Halloumi to rodzaj sera solankowego półtwardego pochodzenia greckiego.
Od wielu stuleci wytwarzany jest z surowego mleka owczego, koziego i krowiego.


Halloumi doskonale  nadaje sie jako dodatek do innych potraw.
Utrzyma swój kształt nawet po grillowaniu lub smażeniu. Popularny jest sposób smażenia sera Halloumi, obtoczonego w mąkę i usmażonego podobnie jak frytki w dużej ilości oleju, podany następnie w sosie vinaigrette z kaparami.
Tak przyrządzony ser jest jednym z ulubionych dań Greków.

Świetny na tosty, nadaje się do opiekania na ruszcie i smażenia - jako jeden z niewielu serów zachowuje swój kształt. Przyrządza się z nim wiele Greckich potraw.

Opinie

Oceń 
2017-01-02

Halloumi

Pierwszy raz przywiozłam Halloumi 15 lat temu z Grune Woche. Potem na długo musiałam o nim zapomnieć. 2 lata temu udało mi się go kupić w jakiejś sieciówce, niestety zamiast gillować się, rozpływał się jak wosk. Wasz ser jest świetny i w smaku, i w konsystencji, grilluje się na rumiano i sałatka wygląda jak marzenie. Dziś to moje trzecie zakupy, zaczęłam od 2, potem 4 dziś, 8 szt. Pozdrawiam.

    Write your review!

    Napisz opinię

    Ser Halloumi 250g

    Ser Halloumi 250g

    Ser hallumi to mieszanka mleka owczego, krowiego i koziego.
    Ser pochodzi z Cypru którego to mieszkańcy uważają go za potrawe narodową.

    Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: