Ta witryna używa plików cookie. Kontynuując jej przeglądanie, wyrażasz zgodę na używanie przez nas tych plików. Dowiedz się więcej tutaj

Grecki miód z kwiatów pomarańczy

Miód z kwiatów pomarańczy 460 g

24,90 zł
Brutto

Miód pomarańczowy jest bardzo pożywny i bogaty w minerały.
Badania naukowe pokazują, że pierwiastki śladowe mają wysoce antyseptyczne działanie pomaga to na stany zapalne, kaszel.

Ilość
Na magazynie

  • Gwarancja prawdziwego smaku Gwarancja prawdziwego smaku
  • Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł
  • 14 Dniowe prawo zwrotu towaru 14 Dniowe prawo zwrotu towaru

2.png

W 1980 roku Michael X. Fotopoulos wraz z żoną Maria Fotopoulos zaczął nieśmiało jak amatorzy mający pięć uli w ogrodzie ich domu w Akritochori Mesynie.

Miód produkowany wystarczy na potrzeby swojej rodziny, dla swoich trojga dzieci Christina, Antonia i mniej Haralambos , bliskich i drogich przyjaciół . Michael i Maria zdecydowali się po kilku latach i z amatorów stali się profesjonalnymi producentami miodu. Dzieląc się wspaniałym smakiem i wartościami odżywczymi, przy wszystkich swoich bliskich
Tak więc w 1983 roku z pięciu uli stało się 200 i przenosi z ogrodu ich domu w regionie Mani i gór Taygetos.

Doskonała jakość ich produktów sprawiła, iż pozyskali nowych klientów przy równoczesnym zachowaniu tradycyjnej produkcji. Wszystkie dają hojne i korzystne zalety miodu i innych czystych produktów (pyłku, mleczka pszczelego i pachnące zioła górskie).

W 1994 roku jego syn Harry Fotopoulos przejął działalność i udział w seminariach szkoleniowych i podjął odpowiednią wiedzę do zawodu, który wraz ze sztuką i rodzicami kontynuował sekret sukcesu. Rodzice nadal z dużą chęcią i pasją podchodzą do produkcji miodu i wszystkich jego pochodnych, rozwoju firmy i udział w najważniejszych festiwalach miodu. To jest obecnie zapisane w spółdzielni pszczelarzy Kalamata.

Certyfikat ISO 22000:2005.
Pszczelarstwo Fotopoulos "Meli Taygetos" uzyskało certyfikat ISO 22000:2005 dla produkcji, pakowania i wprowadzania do obrotu produktów pszczelarskich z 08 stycznia 2009.

Zachęcamy do obejrzenia filmów, pasieki z których pochodzą nasze miody.

4.png1.png3.png

289 Przedmioty

Opis

Waga
460 g
Nowy produkt

Opinie

Oceń 

krystalizacja miodu

Miody z dużą zawartością glukozy krystalizują szybciej, np. miód rzepakowy może skrystalizować już w ciągu tygodnia po miodobraniu. Natomiast miody z dużą ilością fruktozy krystalizują się wolniej, np. miód akacjowy może się skrystalizować dopiero po roku.

Oceń 

miód

Miód smaczny, ale wcale się nie krystalizuje. Mam go już ponad rok i nadal płynny, a mówią, że prawdziwy miód powinien się skrystalizować.

Napisz swoją opinię

Napisz swoją opinię

Twoja przeglądarka jest przestarzała!

Zaktualizuj swoją przeglądarkę, aby poprawnie wyświetlić tę stronę. Zaktualizuj przeglądarkę już teraz