Miód Koumaria 960 g
  • Miód Koumaria 960 g
  • Miód Koumaria 960 g
  • Miód Koumaria 960 g
  • Miód Koumaria 960 g

Miód Koumaria 960 g

59,99 zł
Brutto

Miód ten ma słodko-gorzki smak i szybko się krystalizuje 2-4 miesiące.

Zawiera arbutynę - substancję oczyszczająca krew która reguluje poziom cholesterolu. Zawiera naturalne substancje antybiotyczne w większym stopniu niż inne miody, wynikające w osłonie ochronnej na ciele z różnych schorzeń.

Zawiera polisacharyd, który zwiększa żywotność komórek. Zawiera enzymu lub amylazy, które rozkładają skrobię.

Ilość

  • Gwarancja prawdziwego smaku Gwarancja prawdziwego smaku
  • Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł Wysyłka już od 18 zł | Darmowa dostawa od 350 zł
  • 14 Dniowe prawo zwrotu towaru 14 Dniowe prawo zwrotu towaru

Miód Kumaria, nazwany miodem stulecia - rzadko produkowany, bo "prawie co 100 lat" na Korsyce we Francji i eksportowane wyłącznie w bogatych krajach arabskich.

W Grecji niemal co roku produkowany na Peloponezie i Halkidiki, szczególnie stymuluje żywności dla ludzi i pszczół.

Zgodnie z futra Institut Honig - Analytik, Bremen, Monachium iKraft zawiera:

0,0 % masy sacharozy (wspólne cukier)

36,1 % fruktozy

28,9 glukoza

1,7 % maltozy

1 % tyranozi

19.5 % wilgotności

pH 4,5

Ma niską zawartość cukrów, i jest dobry dla chorych na cukrzycę.

Zachęcamy do obejrzenia filmów, pasieki z których pochodzą nasze miody.

http://www.melifotopoulos.gr/gallery-video.html

W 1980 roku Michael X. Fotopoulos wraz z żoną Maria Fotopoulos zaczął nieśmiało jak amatorzy mający pięć uli w ogrodzie ich domu w Akritochori Mesynie.

Miód produkowany wystarczy na potrzeby swojej rodziny, dla swoich trojga dzieci Christina, Antonia i mniej Haralambos , bliskich i drogich przyjaciół . Michael i Maria zdecydowali się po kilku latach i z amatorów stali się profesjonalnymi producentami miodu. Dzieląc się wspaniałym smakiem i wartościami odżywczymi, przy wszystkich swoich bliskich

Tak więc w 1983 roku z pięciu uli stało się 200 i przenosi z ogrodu ich domu w regionie Mani i gór Taygetos.

Doskonała jakość ich produktów sprawiła, iż pozyskali nowych klientów przy równoczesnym zachowaniu tradycyjnej produkcji. Wszystkie dają hojne i korzystne zalety miodu i innych czystych produktów (pyłku, mleczka pszczelego i pachnące zioła górskie).

W 1994 roku jego syn Harry Fotopoulos przejął działalność i udział w seminariach szkoleniowych i podjął odpowiednią wiedzę do zawodu, który wraz ze sztuką i rodzicami kontynuował sekret sukcesu. Rodzice nadal z dużą chęcią i pasją podchodzą do produkcji miodu i wszystkich jego pochodnych, rozwoju firmy i udział w najważniejszych festiwalach miodu. To jest obecnie zapisane w spółdzielni pszczelarzy Kalamata.

Certyfikat ISO 22000:2005.

Pszczelarstwo Fotopoulos "Meli Taygetos" uzyskało certyfikat ISO 22000:2005 dla produkcji, pakowania i wprowadzania do obrotu produktów pszczelarskich z 08 stycznia 2009.

9 Przedmioty

Opis

Waga
960 g
Nowy produkt

Opinie

Napisz swoją opinię

Napisz swoją opinię