Tripoli ser kozi to produkt grecki, posiadający bardzo ciekawy smak. Jest to ser najwyższej jakości, który można dodawać np. do sałatek lub kanapek, tak aby smakowały one jeszcze lepiej. Produkowany jest na terenie Grecji, składa się wyłącznie z greckich składników, jego produkcją zajmują się rolnicy mieszkający w Grecji.
Ser jest bardzo zdrowy i aromatyczny. Pakowany próżniowo, w opakowaniu o masie 200 g. Może być też doskonałym składnikiem zup, pizz, zapiekanek. Znajduje zastosowanie w faszerowanych warzywach.
Atutem sera koziego Tripoli jest jego naturalność. Nie posiada w sobie żadnych szkodliwych konserwantów, które mogłyby w jakikolwiek sposób zaszkodzić zdrowiu konsumentów. Ser grecki może być doskonałym składnikiem dań ciepłych. Jego niesamowity smak sprawi, że konsument poczuje na własnej skórze typowe smaki Grecji.
Bardzo często ser kozi Tripoli spożywa się samodzielnie, można do niego dodać również pomidory, wtedy jest to doskonała przekąska przed kolacją lub też obiadem. Ser posiada wysoką wartość odżywczą, zapewni spożywającym go osobom odpowiednie składniki i sporo energii, którą potem można wykorzystywać przez cały dzień.
Ser nie posiada zbyt dużej ilości tłuszczu, dlatego można bez problemów dodawać go do wielu dań głównych, co czyni się np. w restauracjach. Posiada on dość specyficzny smak, lekko ostry, dlatego najbardziej zasmakuje osobom, które lubią jeść dania z dodatkiem ostrych przypraw. Aromatyczny produkt grecki powinien znaleźć zastosowanie w każdym zdrowym daniu przygotowywanym w domowej kuchni.
Energy | 1165 kJ / 279 kcal |
Fat | 23,5g |
Of which Saturated | 16.7g |
Carbohydrates | 1.5g |
of which Sugars | 0g |
Protein | 15,5g |
Salt | 2.4g |