- Pakiet

Ta witryna używa plików cookie. Kontynuując jej przeglądanie, wyrażasz zgodę na używanie przez nas tych plików. Dowiedz się więcej tutaj
Zamiast 49,00 zł
Ser feta jest najbardziej znanym greckim serem. Oryginalny ser, pochodzący z północnej Grecji, produkowany jest z mieszanki pasteryzowanego mleka owczego z mlekiem kozim. Feta jest dobrym źródłem białka i tłuszczu zwierzęcego oraz sodu.
Feta stanowi głównie dodatek do sałatek, jednak można też wykorzystać to, że doskonale się topi i stosować ją do dań na ciepło, np: pierogów oraz naleśników.
Proces produkcji składa się z dwóch etapów.
Najpierw mleko poddawane jest procesom m.in. pasteryzacji i krzepnięciu.
W wyniku tego powstaje ser, który następnie przetrzymywany jest w zalewie solonej przez okres 2 miesięcy, zalewa ta powoduje, iż ser jest wilgotny.
Wartość energetyczna [kJ] | 1105 kJ |
Wartość energetyczna [kcal] | 264 kcal |
Białko ogółem | 14,2g |
Białko zwierzęce | 14,2g |
Białko roślinne | 0g |
Cholesterol | 89mg |
Węglowodany ogółem | 4,1g |
Sacharoza | 4,1g |
Laktoza | 1g |
Ser wysyłamy zapakowany w styropienie (3cm grubosc) obsypany lodem.
Dostawa w ciągu 24h. Gwarancja utrzymania odpowiedniej temp. przez 48h
Zaktualizuj swoją przeglądarkę, aby poprawnie wyświetlić tę stronę. Zaktualizuj przeglądarkę już teraz