Wegetariańska sałatka z buraków i fety
Wegetariański przepis na sałatkę z buraczkami, serem feta i grecką oliwą ZE WSI autorstwa Pani Joanny z Vegedobre.
Wegetariański przepis na sałatkę z buraczkami, serem feta i grecką oliwą ZE WSI autorstwa Pani Joanny z Vegedobre.
Już dostępne PayU Płacę później z PayPo W naszym sklepie internetowym Greckie Przysmaki za pomocą bramki płatności PayU możesz skorzystać z usługi PayPo! Uwaga! Usługa nie działa przy zakupie produktów alkoholowych!
Prawidłowe żywienie człowieka jest kluczowym elementem wpływającym na jego rozwój oraz utrzymanie przez niego prawidłowego stanu zdrowia. Prowadzenie zdrowego stylu życia, na które składają się zachowania prozdrowotne oraz aktywność fizyczna są decydującymi czynnikami o jego zdrowiu i samopoczuciu. Zdrowa i
Wiele razy pytaliście nas, czy wysyłamy nasze greckie przysmaki do Niemiec, na Słowację czy do Austrii. Słuchając wielu sugestii i starając się sprostać Waszym wymaganiom, jest nam ogromnie miło poinformować, że już niedługo będzie możliwość wysyłki greckich przysmaków na teren
Składniki Placki piada Halloumi Oliwa z oliwek Zatar 2 pomidory 1 papryczka chilii garść zielonych oliwek suszona mięta czerwona cebula natka pietruszki Przepis Oliwę z oliwek łączymy z zatarem i smarujemy placki piada. Pomidory kroimy w kostkę i doprawiamy suszoną miętą.
Składniki 400 g jogurtu greckiego 1 jajko 2 łyżki miodu laska wanilii lub 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii konfitura z fig prażone orzechy i sezam Przepis Jogurt mieszamy z jajkiem, miodem i wanilią.Wlewamy do miseczek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika
Wybór naprawdę wspaniałej Fety to coś więcej niż tylko sięgnięcie po paczkę białego „sera do sałatek” Feta jest wiekowym serem to genialna mieszanka mleka i soli, płynna i twarda, w świeżości, łagodności i w smaku. Tak starożytna jak mądrość Arystotelesa,
Oliwki Chalkidiki to duże, jasno zielone oliwki greckie o owalnym kształcie, powszechnie zbierane jeszcze w młodym wieku. Zazwyczaj przetwarzane są w procesie peklowania w solance, która ma twardszą konsystencję mięsa, która może zapewnić pełny, miękki smak z odrobiną cierpkości i
Grecy od wieków wzbogacają swoją oliwę z oliwek różnymi składnikami. Tradycja ta powstała jako genialna metoda konserwowania ziół, pomidorów i warzyw. A jej wynik szybko stał się popularnym sposobem dodawania aromatu do oliwy z oliwek. Najważniejsze jest to, że oliwa
Fakt 1 – Grecja jest na trzecim miejscu w produkcji oliwy z oliwek Grecja jest trzecim największym na świecie producentem oliwy z oliwek. Największym na świecie eksporterem oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia ekstra. Jej oliwa z oliwek z pierwszego