Sałatka nissua według marki North Evia
Składniki:
- 200 g gotowanych świeżych fasolek
- 2 pomidory pokrojone w kawałki
- 5-6 delikatnych liści sałaty francuskiej
- 1 puszka tuńczyka w oleju
- 4-5 filetów sardynek w sosie własnym
- 2 małe gotowane ziemniaki
- 1 żółta papryka pokrojona w drobne kawałki
Do vinegretu:
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 2 łyżki białego octu
- 1 łyżka kaparów
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Przygotowanie:
- Sałatę pokrój na duże kawałki i umieść w misce.
- Dodaj fasolki przekrojone na pół, pomidory, tuńczyka (dobrze odsączonego), ziemniaki pokrojone w plastry, paprykę oraz posyp solą i pieprzem.
- Przygotuj vinegret mieszając wszystkie składniki w blenderze.
- Bezpośrednio przed podaniem dodaj sardynki i polej całość vinegretem.
Smacznego!